ویزای کانادا



 

ویزای کانادا

برای ورود به کشور کانادا ، هر انگیزه و هدفی داشته باشید ، ملزم به دریافت ویزا هستید !

ویزای کانادا انواع مختلفی دارد که با توجه به نیاز هر فرد باید برای آن اقدام شود .

به صورت کلی ، ویزای کانادا به دو دسته تقسیم می شود :
ویزای موقت ( طی زمان مشخص و محدودی اجازه ورود فرد به خاک کشور کانادا داده می شود . مثل ویزای توریستی ، تحصیلی و همراه ) 
ویزای اقامت دائم

برای ثبت درخواست ویزا و دریافت هر کدام از این ویزاها ، از دو طریق می توان اقدام کرد :
1. ثبت نام آنلاین ( بنا بر اعلام سایت رسمی سفارت کانادا ، این بهترین روش برای ثبت درخواست ، اعلام شده است ) 
2. مراجعه حضوری به سفارت ( ارائه مدارک به سفارت و تکمیل فرم درخواست که اصطلاحا به آن Draft یا Paper نیز می گویند ) 

به علت بسته بودن سفارت کانادا در ایران ، متقاضیان برای دریافت ویزای کانادا ، برای انگشت نگاری و یا بیومتریک باید به یکی از دفاتر VFS در کشورهای اطراف مراجعه کنند .  







Visitor Visa با هدف سفر توریستی صادر می شود . در حال حاضر این ویزا به شکلی Multiple Visa ( ویزای مولتی یا 5 ساله ) صادر می شود . 

به تازگی اغلب ویزاهای توریستی کشور کانادا به شکل مولتی صادر می شود

دارندگان این ویزا می توانند تا زمانی که ویزایشان معتبر است ( معادل با اعتبار پاسپورت ) ، هر زمان و بدون محدودیت وارد خاک کانادا شوند و در هر بار ورود حداکثر تا 6 ماه در آن اقامت داشته باشند . 

با داشتن ویزای مولتی شما می توانید با سررسید مهلت 6 ماهه از کشور کانادا خارج شده و پس از 1 روز مجددا به خاک آن وارد شوید اما این کار منطقی نبود و انجام آن به افراد پیشنهاد نمی شود زیرا برای درخواست بعدی ممکن است شما را در سفارت دچار مشکل کند .

« سوپر ویزا » زیرمجموعه ویزای توریستی به شمار می آید . این نوع ویزا مخصوص والدین ، پدربزرگ و مادربزرگ فردی است که در کانادا اقامت دائم و حق شهروندی دارد . اعتبار سوپر ویزا 10 سال است اما چون گذرنامه های ایرانی تنها 5 سال معتبر هستند ، این ویزا برای ایرانیان 5 ساله صادر می شود .

حقوق پایه فرد دعوت کننده در کانادا نباید از 26.620 دلار در سال کمتر باشد . مدارک اقامت ، برگه های ارزشیابی شرایط مالی و هم چنین مالیاتی او نیز باید ضمیمه پرونده درخواست سوپر ویزا باشد .

در صورتی که فرد دعوت کننده در کانادا خانواده ای داشته باشد ، به ازای هر فرد پایه حقوق مورد نیاز تغییر خواهد کرد .



متقاضی اصلی به عنوان فرزند یا نوه 26.620 دلار
دو نفر 33.140
سه نفر 20.742
چهار نفر 49.466
پنج نفر 56.104
شش نفر 63.276
هفت نفر 70.448
بیش از هفت نفر ( به ازای هر نفر اضافه ) 7.172


سلامت فردی که به کانادا دعوت می شود باید پیش از ورود حتما توسط پزشک معتمد سفارت تایید شود . با این کار هدف افراد از دریافت این ویزا نمی تواند درمان و در پی آن تحمیل هزینه های درمانی به دولت این کشور باشد . 

البته فرد دعوت کننده موظف است بیمه خدمت درمانی متقاضی را حداقل برای 1 سال از داخل کشور کانادا پرداخت کند . 

با داشتن سوپر ویزا فرد متقاضی می تواند چند بار وارد خاک کانادا شود و هر بار حداکثر تا 2 سال آن جا بماند . پس از پایان اعتبار پاسپورت ، وی نیازی به درخواست مجدد ویزا ندارد و تنها برچسب سوپر ویزا باید روی پاسپورت جدید قرار بگیرد . 



مدرسه از سن 5 تا 18 سالگی در کانادا اجباری است . پس از دوره متوسطه دانش آموزان می توانند بین کالج و دانشگاه ، یکی را انتخاب کنند . 

سیستم آموزشی در این انتخاب به دانش آموزان بسیار کمک می کند . بنابراین تحصیل پس از دبیرستان می تواند یک انتخاب عالی برای آینده افراد در این کشور باشد . 

کیفیت بالای تحصیلات ، آرامش ، امنیت و برخورداری از حقوق برابر شهروندی در کانادا باعث شده ، این کشور مقصدی مناسب برای تحصیل از سراسر دنیا باشد .

در جدیدترین آمار وب سایت مهاجرت و شهروندی کانادا ، ویزای تحصیلی شامل موارد زیر می باشد :

ویزای دانش آموزی
اگر قصد تحصیل در مدارس کانادا را دارید ، در ابتدا باید یک نامه پذیرش گرفته و در مرحله بعد برای دریافت این ویزا اقدام نمایید . 
در بسیاری از استان های کانادا پیش دبستانی سطح محسوب می شود . دوره ابتدایی تا سطح 6 ، دوره راهنمایی تا سطح 9 و دبیرستان تا سطح 12 تعریف شده است . ( در استان کبک ، دبستان 11 سطح دارد ) 
برای این ویزا ارائه مدرک زبان الزامی نیست .
هزینه تحصیل هر دانش آموز به طور میانگین بین 10 تا 14 هزار دلار کانادا محاسبه شده است . البته باید درنظر داشت ، هزینه مدارس خصوصی بسیار بالاتر از این عدد است . 

ویزای دانشجویی
تحصیلات تکمیلی در کانادا پس از اتمام دوران دبیرستان به ترتیب ، لیسانس ، فوق لیسانس و دکترا است . 
با توجه به نیاز روز جامعه به افراد جوان و متخصص ، بسیاری از افراد ترجیح می دهند با گذراندن دوره های کوتاه مدت در کالج ها یا موسسات فنی ، مهارت های لازم را کسب کرده و سریع تر وارد بازار کار شوند . 
یکی از مهم ترین مزایای ویزای دانشجویی کانادا این است که متقاضی می تواند در کنار تحصیل حداکثر 20 ساعت در هفته کار پاره وقت نیز داشته باشد . هم چنین دانشجویان می توانند پیش از فارغ التحصیلی از کالج یا دانشگاه برای مجوز PGWP نیز اقدام کنند . با این مجوز پس از اتمام دوره تحصیل برای حداکثر 3 سال می توان کار قانونی و تمام وقت در بازار کار کانادا داشت . 

ویزای فرصت مطالعاتی
ویزای فرصت مطالعاتی در رده بندی خاصی بین ویزاهای تحصیلی و کار قرار گرفته است و برای درخواست آن باید دقت بسیاری شود . متقاضیان این ویزا می توانند پس از گرفتن پذیرش از دانشگاه ، موسسه علمی و یا هنری ، برای گرفتن آن اقدام کنند . 
از آن جایی که هدف اصلی از اخذ این ویزا تبادل داشته های علمی و فرهنگی میان کانادا و سایر کشورهای دنیا است ، لذا متقاضیان آن از شرایط خاص علمی و پژوهشی برخوردار می شوند . هم چین متقاضیان می توانند در برخی موارد ( با توجه به طول دوره و ماهیت پژوهش ) ، اقدام به اخذ سایر ویزاهای کانادا نیز کنند . 


ویزای همراه تحصیلی
سفر به کشوری جدید به هر منظور ، دغدغه هایی برای افراد به همراه دارد . 
بیشترین سهم نگرانی متوجه والدین دانشجویان و دانش آموزان است . این که شرایط سکونت ، خوراک و تحصیل آن ها در کانادا چگونه است . 
ویزای همراه تنها برای والدین دانش آموزان زیر 18 سال که به سن قانونی نرسیده اند و نیاز به سرپرست دارند ، صادر می شود . این ویزا تنها برای یکی از والدین صادر شده و فرد با آن اجازه کار در کشور کانادا را نخواهد داشت . 
در مقاطع بالاتر ( دانشجویی ) نیز بعضی افراد تاکید دارند تا در طول تحصیل ، همسر و یا فرزندان شان نیز در کنارشان باشند . 

برای اخذ ویزای همراه از 2 روش می توان اقدام کرد :
1. ویزای TRV ( Temporary Resident Visa ) : معمولا درخواست این ویزا هم زمان با درخواست ویزای تحصیل فرستاده می شود ، همراهان فرد ( والدین ، همسر ، فرزندان ) می توانند به مدت حداقل 6 ماه و یا معادل اعتبار ویزای تحصیلی متقاضی اصلی ، در کانادا بمانند . اگر یکی از والدین فرد به واسطه داشتن ویزای کار یا تحصیل در کانادا باشد ، فرزند یا فرزندان آن ها برای دریافت ویزای تحصیلی دیگر نیازی به ارائه نامه پذیرش تحصیلی از مدرسه را نخواهند داشت و می توانند بدون داشتن آن درخواست ویزا دهند .

2. ویزای  Open Work Permit : اگر متقاضی اصلی به صورت تمام وقت در یکی از مراکز دانشگاهی معتبر در کانادا پذیرفته و یا در حال تحصیل باشد ، همسر وی نیز می تواند برای مجوز کار آزاد به صورت قانونی اقدام نماید . با این ویزا او می تواند تمام این مدت را در کانادا به صورت قانونی کار کند . درخواست این ویزا هم می تواند هم زمان با درخواست ویزای فرد اصلی باشد و هم بعد از درخواست او صورت گیرد . 





مراحل درخواست ویزا



ثبت یک حساب کاربری در وب سایت Canada.ca نخستین گام برای درخواست ویزای کانادا به صورت آنلاین است . 

تمامی مدارک درخواستی باید اسکن و آپلود شده و درنهایت به صورت آنلاین و از طریق این سامانه ارسال شود . 

وقتی متقاضی هزینه اخذ ویزا و انگشت نگاری بیومتریک را به صورت آنلاین انجام داده باشد ، Tracking No یا همان شماره پیگیری دریافت خواهد کرد که با داشتن آن می تواند تمامی مراحل دریافت جواب را طی کند .  

اگر به دنبال روشی سریع ، آسان و کم هزینه هستید ، قطعا بهترین روش همین درخواست آنلاین است .


برای آشنایی بهتر و بیشتر با روند ثبت درخواست ویزا ، مراحل آن را به ترتیب برایتان ذکر می کنیم :

*  ایجاد حساب کاربری انحصاری در وب سایت Canada.ca
*  تکمیل فرم درخواست به زبان انگلیسی متناسب با نوع ویزای درخواستی
*  پرداخت آنلاین هزینه های مرتبط با ویزا و انگشت نگاری
*  دریافت نامه انگشت نگاری بیومتریک
*  رزرو وقت سفارت ( کارگزاری VFS ) در یکی از کشورهای نزدیک
*  حضور در یکی از کارگزاری های خدمات ویزا برای انگشت نگاری و عکس بیومتریک 
*  بررسی نهایی و اعلام نتیجه رد یا قبولی ویزا
*  مراجعه به سفارت برای تحویل پاسپورت و ویزا 

در این جا می توان از « پیکاپ ویزا » نیز استفاده کرد . در این حالت متقاضیان برای مصاحبه و انگشت نگاری می توانند به ترکیه ، ارمنستان یا امارات سفر کنند . پیکاپ ویزا برای صرفه جویی در وقت ، عدم مراجعه مجدد به این کشورها و جلوگیری از صرف هزینه اضافی صورت می گیرد .

ثبت نام حضوری ( Draft یا Paper ) نیز روشی دیگر برای اخذ ویزا می باشد . 

در این روش فرد متقاضی بدون نیاز به وقت قبلی به یکی از دفاتر VFS مراجعه کرده ، مدارک خود را به صورت کامل و دستی تحویل داده ، فرم ها را تکمیل کرده و انگشت نگاری را نیز انجام می دهد . مهم ترین راه ارتباطی بین فرد و سفارت در این روش ، آدرس ایمیل فرد می باشد . 

این روش سنتی به دلیل ایراداتی که دارد معمولا به افراد توصیه نمی شود . زیرا زمان و هزینه بیشتری می برد و هم چنین ممکن است مدارک فرد گم شود . 




مدارک موردنیاز 


بنا به نوع ویزای درخواستی ، مدارک مورد نیاز از طرف سفارت نیز تا اندازه ای متفاوت است . 

زمان ارزیابی مدارک و صدور ویزای کانادا ، معمولا بین 2 تا 3 ماه است . پس بهتر است اعتبار ویزای فرد متقاضی حداقل 1 سال باشد . اگر هنگام درخواست ویزای جدید ارائه شود امکان دریافت ویزای 5 ساله مولتی ( توریستی ) بسیار بالا خواهد بود . درضمن پاسپورت های قبلی وی برای بررسی بهتر و دقیق تر نیز ارائه شود . 

مهم ترین مدارک برای ارائه به سفارت به شرح زیر می باشد :


1. مدارک شناسایی

اصل پاسپورت متقاضی با حداقل 6 ماه اعتبار 
تمامی پاسپورت های قدیمی فرد با سوابق ویزای کشورهای خارجی
یک قطعه عکس جدید رنگی 5/4×5/3 با زمینه سفید
ترجمه شناسنامه
ترجمه سند ازدواج در صورت متاهل بودن ( در صورت همراهی فرزندان ، ترجمه مدارک هویتی و گواهی اشتغال به تحصیل آن ها ) 
تکمیل فرم اطلاعات فردی و خانوادگی به صورت جداگانه برای هر متقاضی برای دریافت فرم ها روی لینک زیر کلیک کنید 


فرم مشخصات فردی 

فرم مشخصات خانوادگی

لیست مدارک



2. مدارک مالی

نامه تمکن مالی بانک به زبان انگلیسی ( همراه با ترجمه رسمی ) 
گردش 4 تا 6 ماهه حساب که نشان دهنده میزان درآمد ماهیانه فرد باشد 
ارائه گواهی سپرده بلند مدت ( گواهی خرید سهام یا ارواق بهادار ، سند اتومبیل و اجاره نامه ) به عنوان مدارک پشتیبان 
گواهی رسمی حامی مالی ( برای ویزای تحصیلی گواهی مالی یکی از والدین کفایت می کند ) 



3. مدارک اسناد ملکی

ارائه رزرو هتل ، شرح برنامه سفر و رزرو بلیط رفت و برگشت در صورت نداشتن دعوت نامه رسمی از سوی شرکت یا کارفرمای کانادایی 
ارائه ترجمه رضایت نامه محضری برای همراهی فرزندان از طرف والدی که آن ها را در سفر همراهی نمی کند . 



4. مدارک شغلی

کارمند : گواهی اشتغال به کار روی سربرگ شرکت به زبان انگلیسی ( با ذکر تاریخ شروع به کار ، عنوان شغلی ، درآمد سالیانه ، نام مدیر و مدت زمان مرخصی که با آن موافقت شده ) ، ترجمه فیش حقوقی و بیمه دو ماه آخر و ترجمه حکم کارگزینی
کارفرما : ترجمه آگهی تأسیس ، تغییرات و تصمیمات شرکت در روزنامه رسمی ، ترجمه لیست بیمه و فیش حقوقی دو ماه آخر کارمندان ، ترجمه آخرین لیست مالیاتی پرداخت شده ، نامه تمکن بانک شرکت و ریز پرینت 4 ماهه آخر 


سایر مدارک 
نامه پذیرش تحصیلی برای اخذ ویزای دانش آموزی یا دانشجویی
Job offer letter ( دعوت نامه پیشنهاد کار از سوی شرکت یا کارفرمای خارجی )
ترجمه سوابق بیمه
ترجمه گواهی اشتغال به کار و یا بازنشستگی ( در صورت وجود )
ترجمه گواهی اشتغال به تحصیل برای دانشجویان 
رزومه کامل عکس دار با ذکر تاریخ تمامی سوابق شغلی و تحصیلی
ترجمه آخرین مدارک تحصیلی ، گواهی های مهارتی و سوابق کاری
ترجمه رسمی ریز نمرات آخرین مقطع تحصیلی
ارائه مدرک زبان IELTS و TOFEL






پیگیری جواب ویزا



با درج شماره پیگیری و تاریخ تولد ( به میلادی ) در سایت رسمی سفارت کانادا ، می توان به راحتی از آخرین وضعیت پرونده مطلع شد .

برای آن هایی که به صورت حضوری به سفارت مراجعه کرده و مدارک خود را تحویل داده اند ، کار کمی سخت تر است . اغلب ، متقاضی کمی با فاصله و دیرتر از ایمیل ارسالی سفارت مطلع می شود . حتی گاهی این ایمیل به فولدر Spam رفته و فرد به موقع متوجه آن نمی شود . 



Reject ( رد شدن ویزا )



شنیدن این کلمه برای هر مسافر می تواند بسیار ناراحت کننده باشد زیرا هر فرد ، به هر منظوری که درخواست ویزا داده باشد ، زمان ، هزینه و انرژی زیادی را صرف این کار کرده است . 

معمولا چند عامل مهم و تکراری در تردید افسر مهاجرت و رد افراد توسط وی ، نقش دارند . مهم ترین آن ها عبارتند از:
تردید آفیسر سفارت در خصوص بازگشت متقاضی به کشور مبدأ پس از پایان مهلت ویزا
تریدی درباره دلایل سفر
ضعیف بودن سابقه سفرهای متقاضی خصوصا به حوزه شنگن
کافی نبودن مدارک تمکن مالی فرد متقاضی در مبدأ
نقص مدارک در بخش ترجمه مدارک تحصیلی ، سوابق کاری و...
پیوندهای ضعیف خانوادگی فرد در کشور مبدأ




اعتراض به رد ویزا



شاید این سوال برای هر متقاضی که درخواست اش از طرف سفارت رد شده باشد ، پیش بیاید . پس از دریافت پاسخ رد شدن چه باید کرد ؟

در قوانین جدید سفارت کانادا ، امکان اعتراض وجود ندارد و پس از رد درخواست باید مجددا اقدام شود .

استفاده از گزینه Note Officer شاید در این جا بتواند اندگی مفید واقع شود . در این بخش جزئیات رد شدن درخواست ذکر شده است و متقاضی می تواند با برطرف کردن آن شانس خود را مجددا امتحان کند . 





برای مشاوره و اخذ ویزا همراه شما هستیم

راه خیال سفر






6Lc34vQkAAAAAK6LKzP-5fxMinPSROykJEH0UT9O